Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Είναι βαθειά νυχτωμένοι και τους καληνυχτίζουμε...


Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ύστερα από ένα υπεσχημένο πρόγραμμα με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν» σε αντιπαράθεση αυτού της ΝΔ που ζητούσε την έγκριση για επιβολή μέτρων  στο λαό προκειμένου να βγάλει τη χώρα από την κρίση που όλοι τους υπέθαλπαν.
Ο Γ.Α. Παπανδρέου ανέλαβε πρωθυπουργός και ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Καραμανλής παραχώρησε τη θέση του στον Α. Σαμαρά.
Αμέσως ο νέος πρωθυπουργός άρχισε την προετοιμασία του λαού να δεχθεί μέτρα, ... 

... ενημερώνοντας σε δόσεις ότι «δεν υπάρχει σάλιο», δηλαδή ότι τα ταμεία του κράτους είναι άδεια.
Χωρίς να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού, άρχισε η επιβολή μέτρων μετά από προσφυγή στο ΔΝΤ και σε ένα μηχανισμό στήριξης της ΕΕ που στήθηκε για το σκοπό αυτό.
Η κυβέρνησή του υπέγραψε πολλαπλές δανειακές συμβάσεις (μνημόνια), που με εκβιαστικές διαδικασίες, καταστροφολογίας, διαγραφών κλπ ψηφίστηκαν οι γενικοί όροι από τους βουλευτές του και ένα συντηρητικό κομματικό μέτωπο μη εξαιρούμενης απ’ αυτό της ΝΔ.
Οι εξειδίκευση των όρων προέβλεπε τον αφανισμό οτιδήποτε αφορά την σύμβαση εργασίας σε βάρος του εργαζομένου, τον μικροεπαγγελματία και την κοινωνική τους προστασία.
Επέβαλε βαριά φορολογία ασήκωτη για τα λαϊκά στρώματα, περιέκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, απέλυσε δημοσίους υπαλλήλους, διέλυσε την αγορά εξαναγκάζοντας τις επιχειρήσεις σε απόλυση μεγάλου αριθμού μισθωτών και μείωση αποδοχών και απασχόλησης.
Εκχώρησε ΔΕΚΟ και ότι πλουτοπαραγωγικό σε γύπες που καιροφυλακτούσαν, υποκρίθηκε την διερεύνηση της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και την απόδοση δικαιοσύνης.
Έθεσε την ανεξαρτησία της χώρας υπό περιορισμό παραχωρώντας κυριαρχικά μας δικαιώματα στους δανειστές και έκανε απαγορευτική την ανάπτυξη.
Δε σεβάστηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και δεν προσέφυγε στην ετυμηγορία των εκλογών ώστε να παρουσιαστούν οι εναλλακτικές ή όχι λύσεις εξόδου από την κρίση και να επιλέξει ο λαός.
Υπό την πίεση των καθημερινών απεργιών, διαδηλώσεων και λοιπών αντιδράσεων με αποκορύφωμα το γιουχάισμα των πολιτικών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, ο ΓΑΠ παρέδωσε τη διακυβέρνηση της χώρας σε ένα τραπεζίτη και ανέλαβε με το συντηρητικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ τη στήριξή του για τη συνέχιση αυτής της άθλιας πολιτικής αντί έστω την τελευταία στιγμή να προσφύγει σε εκλογές.
Είναι σαφές ότι οι δανειστές δεν τον θεωρούσαν πλέον ικανό να συνεχίσει την εφαρμογή και τη σύναψη νέων μνημονίων.
Το ΠΑΣΟΚ αναίρεσε όλη του τη μεταπολιτευτική πολιτική και προσχώρησε στο μπλοκ των νεοφιλελευθέρων, απογυμνώθηκε από σοσιαλιστική ιδεολογία και απαξιώθηκε στη συνείδηση των κοινωνικών ομάδων που μέχρι τώρα το έφερναν στην εξουσία.
Οι ιδρυτικές του διακηρύξεις και οι φιλολαϊκές επιλογές του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου αποτελούν μακρινή ανάμνηση χωρίς καμία σχέση με το σημερινό κόμμα.
Οι βολεμένοι που το επανδρώνουν δεν το αντιλήφθηκαν ότι ήρθε η ώρα να συνταξιοδοτηθούν όπως οι … τρομοκρατημένοι την παρούσα περίοδο δημόσιοι υπάλληλοι με την ειδοποιό διαφορά ότι αυτοί οι υπάλληλοι ήταν ακόμη χρήσιμοι.
Οι κάθε λογής δελφίνοι πιέζουν σε παραίτηση από την προεδρεία του γαντζωμένου στο απαξιωμένο κόμμα ΓΑΠ πιστεύοντας στη νεκρανάστασή του με άλλο αρχηγό … είναι βαθειά νυχτωμένοι και τους καληνυχτίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου